Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση με το “καλημέρα” – Τι είπε η υφυπουργός – Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Χωρίς την διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων για τους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και γενικά των τμημάτων και σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε αναστολή σε όλη τη χώρα, κύλησε η σημερινή πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαρακη μίλησε για κεντρικό πρόβλημα από την εταιρεία και διαβεβαίωσε πως δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τα παιδιά που μπόρεσαν να συνδεθούν. Το θέμα δημιούργησε σάλο αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που μίλησε για φιάσκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της Υπουργού.

Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία CISCO στην οποία ανήκει η Webex πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την επίλυση του προβλήματος.

Συμπλήρωσε πως όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Η έναρξη των μαθημάτων για τα Λύκεια έγινε στις 8:00 το πρωί και στις 8:30 για τα Γυμνάσια. Κάποιοι μαθητές μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πρώτη ώρα, ωστόσο η πρόσβαση μεσω τηλεκπαίδευσης στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αδύνατη.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του επανέλαβε αυτό που είπε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά ενημερώθηκαν και οι γονείς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που εστάλησαν στους γονείς απο το Myschool.

Εκτιμάται ότι 700.000 μαθητές καλούνται να κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται ότι μέσω τηλεκπαίδευσης λειτουργούν επίσης τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολέγια και τα Πανεπιστήμια.

Σφοδρές επικρίσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση

Η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων, τα οποία επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση.

Σε μία σφόδρα επικριτική για την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση της υπουργού, κάνοντας λόγο για φιάσκο.

«Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη «επιτελική αριστεία» της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ. Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ!
Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.