Κλειστά τα καταστήματα εστίασης-Αυξημένη η κίνηση στα σούπερ μάρκετ-Επάρκεια αγαθών (video)

0
55

Κλειστά από σήμερα τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ καθώς φαίνεται πως συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου υγείας, ενώ αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση στους δρόμους. Αυξημένη κίνηση εμφανίζεται όμως στα σούπερ μάρκετ.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εστίασης συμμορφώνονται με την νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η επιδημία του κορονοϊού.

Μειωμένη η κίνηση στα καφέ και τα εστιατόρια, τα οποία παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση αυτά που πραγματοποιούν διανομή φαγητού. Δεν εξυπηρετούνται πελάτες σε τραπεζοκαθίσματα παρά μόνο αυτοί που έρχονται για να πάρουν φαγητό για το σπίτι. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που λειτουργούν φορούν προστατευτικά γάντια, ενώ οι διανομείς φαγητού φορούν και μάσκα.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο, διότι οι ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι των καταστημάτων δεν τήρησαν την απόφαση, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, για την μείωση της διασποράς της νόσου του κορονοϊού.

Η κίνηση σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία είναι αυξημένη, με τους ιδιοκτήτες φαρμακείων να κάνουν έκκληση στους πελάτες να μπαίνουν ανά δύο στο κατάστημα, διατηρώντας απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «κατάσταση επανέρχεται σε φυσιολογικό επίπεδο». «Μην ανησυχείτε, υπάρχει επάρκεια και τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι πάντα ανοιχτά. Να ψωνίσετε μόνο ότι χρειάζεστε διαφορετικά γεμίζετε απλά τα ντουλάπια σας. Επάρκεια σε όλα!», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο Δήμος Αθηναίων με το σύνολο των μηχανημάτων που διαθέτει, πραγματοποιεί καθαρισμό και απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους.

Η εταιρεία «Νέα Οδός», ενημερώνει τους οδηγούς ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α), στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί συντηρεί και διαχειρίζεται, έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και θα προσφέρουν, από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, αποκλειστικά υπηρεσίες όρθιου ταχυφαγείου (take away).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here