Καταγγέλουμε την Κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής

Με  το υπ.αριθμ. Α.Π:12853/6-3-2023, δημοσίευμά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλουν την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής Παιδοογκολογικής μονάδας της χώρας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: “Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει τη στημένη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν και να αμαυρώσουν το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο που συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι.

Ιδιαίτερα σήμερα μέρα πένθους και ταφής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος η επίθεση επιβεβαιώνει τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή οργή που ξεχειλίζει για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ότι και αν κάνουν το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της Hellenic Train δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Δε θα αφήσουμε να περάσει η σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Η διαχρονική πολιτική που εξειδικεύει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και την εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων από το 2009 έως και σήμερα, έστρωσε το έδαφος για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν πρόκειται για “τραγικό ανθρώπινο λάθος” ούτε για “ελληνική ιδιαιτερότητα” η μη “συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο”. Στην ΕΕ το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες, και 97 από αυτά αφορούσαν συγκρούσεις τρένων. Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πολιτική που φέρνει αντιμέτωπο το λαό με το εγκληματικό ζύγι του κόστους – όφελους όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας. Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010.”

Στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού τμήματος αντιδρά και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Η φλόγα”.

Με ανακοίνωσή του αναφέρει:

“O καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι παιχνίδι και η οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται χρόνο, σοβαρή και υπεύθυνη μελέτη και αντιμετώπιση από την πολιτεία σε συνεργασία με τους γιατρούς και τους γονείς των παιδιών που νοσούν. Δεν ρωτηθήκαμε, ούτε καν ενημερωθήκαμε. Ούτε οι γιατροί μας ούτε και εμείς οι γονείς, και εξ όσων γνωρίζουμε ούτε καν η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Όλοι, το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο!

Την Τρίτη 28.02.2023 καταθέσαμε στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Α. Πλεύρη, τις θέσεις και τα σχόλιά μας για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”». Σκοπός ήταν να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας με τον Υπουργό, αλλά δυστυχώς η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, θεωρούμε υποχρέωσή μας να λάβουμε και δημόσια θέση επί του σχεδίου νόμου.

Καταρχήν μας βρίσκει αντίθετους η απόσχιση των ογκολογικών τμημάτων από τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού». Η περίθαλψη και θεραπεία του ογκολογικού ασθενή απαιτεί τη συνεχή και καθημερινή συνεργασία των ογκολόγων – ιατρών με όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες και τμήματα της παιδιατρικής, καθώς και συνεχή εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Χωρίς τη συνεργασία των 2 νοσοκομείων και τον εξοπλισμό, που παραμένει σε αυτά, το νέο Κέντρο δεν μπορεί να προσφέρει καμία υπηρεσία στα παιδιά επομένως δεν είναι δυνατόν να έχει οποιασδήποτε μορφής αυτονομία.”