Η μεγαλύτερη αεροπορική κίνηση στα Ελληνικά αεροδρόμια το 2019 (video)

Εξήντα πέντε εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς από και προς την Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών. Η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφηκε στα αεροδρόμια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και των Χανίων.

Αύξηση 5% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο τον περασμένο χρόνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών, τη χρονιά που μας πέρασε, ξεπέρασε τα 65 εκατομμύρια σημειώνοντας ένα πραγματικό ρεκόρ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Οι επιβάτες οι οποίοι ταξίδεψαν αεροπορικώς ήταν περισσότεροι κατά 3 εκατομμύρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στα ελληνικά αεροδρόμια πραγματοποιήθηκαν 539 χιλιάδες πτήσεις. Από αυτές 213 χιλιάδες αφορούσαν πτήσεις εσωτερικού ενώ 326 χιλιάδες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν για προορισμούς στο εξωτερικό.

Μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στα αεροδρόμια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και των Χανίων. Πιο συγκεκριμένα από Ελευθέριος Βενιζέλος ταξίδεψαν 1 εκατομμύριο 627χιλιάδες επιβάτες, της Θεσσαλονίκης 449 χιλιάδες, του Ηρακλείου 112χιλιάδες, της Ρόδου 56 χιλιάδες και των Χανίων 55 χιλιάδες επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ ο αερολιμένας ο οποίος κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών για το 2019 ήταν των Ιωαννίνων σε ποσοστό 23%.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Σαβούρδου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ