Αποεπένδυση και προσφυγικό στην ελληνική ατζέντα για τον κοινοτικό προϋπολογισμό (audio)

Η Ελλάδα πάει με μια φιλόδοξη ατζέντα. Πρέπει με τα χρήματα που θα πάρουμε να καλυφθεί το κενό της αποεπένδυσης. Παλεύουμε για πολύ περισσότερα, όπως για χρήματα που θα διατεθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Το δήλωσε σήμερα  στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που μεταβαίνει  στις Βρυξέλλες για την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου γενικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντικείμενο η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την κατάρτιση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Συζητάμε έναν κοινοτικό προϋπολογισμό εξαιρετικά περιορισμένο μετα την αποχώρηση της Μ. Βρετάνιας που δεν ανταποκρίνεται στις  φιλοδοξίες των πολίτων της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο. Θυμίζει πολύ περισσότερο προϋπολογισμούς,  σε περιόδους κρίσης.

Οι λεγόμενες πιο πλούσιες χώρες δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω από ότι έδιναν στο παρελθόν καθώς θεωρούν ότι δεν παίρνουν πίσω τα χρήματα που πρέπει και αυτή είναι λάθος προσέγγιση, επισήμανε ο υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ