Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για το προσφυγικό

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή ΕΠΤΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των κλειστών δομών και υπέρ της αποσυμφόρησης των νησιών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το θέμα με επικοινωνιακό τρόπο. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το θέμα δεν λύνεται με αναχαιτίσεις. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα με επικοινωνιακό τρόπο. Το θέμα δεν λύνεται με σφράγισμα των συνόρων».

Η Φώφη Γεννήματα προσερχόμενη στην Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ στη Ρόδο τόνισε ότι τώρα που εκδηλώθηκε στην πράξη η τουρκική απειλή για το άνοιγμα των συνόρων κατέρρευσε τυπικά η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας. Ζήτησε σε από την κυβέρνηση να δείξει πυγμή όχι στους απελπισμένους νησιώτες αλλά στους Ευρωπαίους, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Όπως τόνισε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Να μπλοκάρουμε ακόμα και κρίσιμες αποφάσεις αν χρειαστεί. Δισταγμός και περαιτέρω καθυστέρηση θα είναι ολέθρια. Επιτέλους, θα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την εξέλιξη. Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «DOCUMENTO» ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε: «Ο ξεσηκωμός των νησιωτών επέβαλε την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά, τα οποία συμπεριφέρθηκαν στους νησιώτες ως δυνάμεις κατοχής. Η κατάσταση όμως θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο όσο η κυβέρνηση δεν αποσύρει το σχέδιο της για το προσφυγικό που εφαρμόζει τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και το Δουβλίνο, όσο δεν επισπεύδονται οι διαδικασίες ασύλου για να πάνε οι ξεριζωμένοι στις χώρες προορισμού τους, όσο δεν πιέζεται η ΕΕ να ανοίξει τα σύνορα των κρατών – μελών και να υπάρξει ισοκατανομή των προσφύγων».

Για επικοινωνιακά show στον Έβρο, κατηγορεί την κυβέρνηση, η Ελληνική Λύση και της ζητά να σφραγίσει όλα τα τελωνεία και να επιβάλλει οικονομικά αντίμετρα στην Τουρκία.

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ