Από αύριο όλα τα νέα μέτρα: Λουκέτο σε εστίαση μετά τις 00:00, τέλος η μουσική

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό ανακοινώνει η κυβέρνηση. Μετά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και την «έκρηξη» κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το πρωί στις 6. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για επιπλέον κλίνες σε κλινικές και νοσοκομεία, εφόσον χρειαστεί. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η επιτροπή ομόφωνα καλεί τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

 

Τα μέτρα:

  • Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια των 6 ατόμων. Εξαίρεση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα διασκέδασης θα κλείσουν στις 2:00.
  • Κατά τα λοιπά από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα 7 μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου. (Διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ. Υποχρεωτική χρήση στους εργαζόμενους στην εστίαση και στα νοσοκομεία. Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα επιτρέπεται η μουσική, όπου όμως σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων, θα επιβάλλεται απαγόρευση.
    Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
    Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία. Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%. Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο η οποία θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας).
  • Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύονται τα πάρτι προς αποφυγή συνωστισμού και διασποράς του κορωνοϊού.