«Εμπιστεύομαι το όνειρο μου για μια καλύτερη Ελλάδα στον Νίκο Ανδρουλακη»

*Του Μάριου Μπακάλη

Οι Ελληνες δεν πιστεύουν πια στα κόμματα. Είναι απογοητευμένοι και θυμωμενοι.

Η άποψη που επικρατεί στην κοινωνία είναι πως όσοι ασχολούνται η συμμετέχουν σε κόμματα το κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Κάποιοι άλλοι πολίτες απέχουν από οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία γιατί πιστεύουν πως και να συμμετέχουν δεν θα αλλάξει τίποτα.

Τέλος είναι και κάποιοι άλλοι που επιλέγουν να υποστηρίξουν ένα κόμμα απλώς γιατί θέλουν να τιμωρήσουν κάποιο άλλο.

Οι Έλληνες και κυριως οι νέοι δεν ξέρουν που να εναποθέσουν τα όνειρα τους και τις ελπίδες τους.

Η σοσιαλδημοκρατία υπήρξε το ποτάμι ευημερίας του 20ου αιώνα. Το ΠΑΣΟΚ έχει την σφραγίδα του σχεδόν σε οποία μεγάλη μεταρρύθμιση η έργο ελαβε χώρα τα τελευταία 30 χρόνια στην πατρίδα μας.

Συγχρόνως όμως  έχει και την υπογραφή του σε καρκινώματα και αλαζονικές συμπεριφορές που πλήγωσαν το ελληνικό λαό.

Φιλοδοξία ολων οσων μείναμε στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι να κρατήσουμε τα σύμβολα, τα ονόματα και την ιστορία μας αλλά και να αλλάξουμε οποίους και ο,τι πλήγωσε τον ελληνικό λαό και τον έκανε να γυρίσει την πλάτη του στην πολιτική.

Στην Ελλάδα του σημερα χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα μέσα ένα κόμμα θεσμικό, αξιοκρατικό, προοδευτικό.

Θεσμικό κόμμα θα πει πως η κινηση μεταξύ ηγεσίας και βάσης είναι αμφίδρομη. Από κατω προς τα πάνω και το αντίθετο. Σεβασμός στο καταστατικό, στις αρχες και στις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας.

Αξιοκρατικό κόμμα θα πει πως δεν είναι το επίθετο ή οι γνωριμίες του καθενός που καθορίζουν την πορεία του παρά μονάχα η ικανότητα, οι γνώσεις και η επάρκεια του.

Προοδευτικό κόμμα θα πει πως απόψεις σκοτεινές, συντηρητικές, οπισθοδρομικές, απόψεις μιας μικρής και φοβικής Ελλάδας είναι έξω απο αυτό.

Η χώρα μας σήμερα, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ένα κόμμα που θα απαντήσει σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα. Προσφυγικό, μεταναστευτικό, ασφάλεια, δημογραφικό, κλιματική αλλαγή.

Όλα τα παραπάνω παράγουν άμεσα, απτά αποτελέσματα και επηρεάζουν την ζωή μας καθημερινά και μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί δυνάμεις ικανές να κατανοήσουν και να απαντήσουν συνολικά και συνεκτικά στις παραπάνω προκλήσεις.

Γραφω αυτό το κείμενο γιατί στις 5 του Δεκέμβρη μπορείτε να αναδείξετε μια νέα ομάδα ανθρώπων υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη που ηταν και ειναι στο κέντρο της πολιτικής και στο αγώνα της καθημερινότητας αλλά πάντα στο περιθώριο της εξουσίας.

Απευθύνω έκκληση για δράση προς όλους τους δημοκράτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας και της δημοκρατίας.

Απευθύνω έκκληση για δράση στους πληγωμένους και τους αδύναμους όλων των γενεών. Αυτούς που δεν έχουν «γνωστούς» και δεν είναι απο τζάκια.

Η στήριξη στον Νίκο Ανδρουλακη δεν αφορά το στενό κομματικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ.

Αφορά την υπέρβαση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αφορά τους αποκλεισμένους από τις εξελίξεις, τον αγρότη, τον μικροεπιχειρηματία, τον άνεργο επιστήμονα και τεχνίτη, τον μισθωτό, τον ερευνητή.

Αφορά τους 500.000 Έλληνες που ξενιτευτήκαμε από την χώρα εξαιτίας της κρίσης.

Αφορά τον ριψοκίνδυνο δημιουργικό Ελληνισμό.

Η 5η του Δεκέμβρη αφορά τον αγώνα για μια άλλη Ελλάδα.

*Ο Μάριος Μπακάλης είναι πρώην Αν. Γραμματέας την Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και απόφοιτος των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Bournenouth της Αγγλίας. Εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος στο εξωτερικό στο τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.