Πρωταθλητής εντός και εκτός γηπέδων

Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, παρακολουθώ αυτό τον καιρό τη δράση ενός ποδοσφαιριστή που δεν αρκείται στις ικανότητές του εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς συνεχίζει να “σκοράρει” και εκτός αυτών. Το όνομά του, Μάρκους Ράσφορντ (Marcus Rashford), ηλικία 23!

Το όνομά του ευρέως διαδεδομένο και καταξιωμένο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και αποδεικνύει ότι παρά τη δημοσιότητα, τη φήμη και την αναγνώριση που έχει εισπράξει, είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ευαισθητοποιημένος και γαλουχημένος με αξίες προσφοράς σε ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις δυσβάσταχτες παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Ο Ράσφορντ από την έναρξη της πανδημίας έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες στη Βρετανία με στόχο να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά αυτούς τους μήνες, καταφέρνοντας από τον Ιούνιο  να συνεχίσουν να μοιράζονται γεύματα στους μαθητές των σχολείων.

Για τη δράση του αυτή χρίστηκε μάλιστα,από τη βασίλισσα Ελισάβετ, μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η πρότασή του να συνεχιστεί η διανομή τροφίμων τα Χριστούγεννα του 2020 και το Πάσχα του 2021 στις οικογένειες αυτές απορρίφθηκε.

Έχει δεχτεί κριτική από μέλη της κυβέρνησης, οι οποίοι τον προτρέπουν να σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική και να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο.Ο ίδιος απαντά καυστικά λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με πολιτικά συμφέροντα αλλά με την ανθρωπιά, αφού τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται, καθώς είναι το μέλλον. Όσο δεν έχουν φωνή, θα έχουν τη δική του,ανέφερε μετά την απόρριψη ο Ράσφορντ, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media χθες επιβεβαιώνει ότι ο “αγώνας” του συνεχίζεται κανονικά.

Η φτώχεια δεν έχει σύνορα, δεν κοιτάζει πρόσωπα και έχει χτυπήσει την πόρτα εκατομμυρίων ανθρώπων, ειδικά εν μέσω  πανδημίας. Ένας πιτσιρικάς κοιτάζει στα μάτια την παρούσα κοινωνική κατάσταση και αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Marcus, σου υποκλινόμαστε.
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ