Τeachers4Europe:Με πρωτοστάτη τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Άρτας, η δημιουργία του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ3«Setting an Agora for democratic culture»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ3 των Τeachers4Europe με τίτλο: «Setting an Agora for democratic culture» οι Ambassadors Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τριών Νομών της Ελλάδας μαζί με τους Τeachers4Europe ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν με κοινούς θεματικούς άξονες έργα-προτάσεις για την Ευρώπη.

Η Κλεοπάτρα Βασιλείου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης Άρτας, μία από τους Ambassadorς για την Ήπειρο, ο Αθανάσιος Κατσίμπελης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Ambassador για τον νομό Ηλείας και η Ελένη Κανακάρη, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου παραλίας Βέργας,  Ambassador για τον νομό Μεσσηνίας, δημιουργούν μια γέφυρα συνεργασίας με κοινά έργα και κοινούς στόχους.

“Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο με δημοκρατικές αξίες, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και στόχο μας έχουμε την ευαισθητοποίηση όλης της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Οι Τeachers4Europe είναι η βάση για να αλληλεπιδράσουμε  με άλλα σχολεία από διαφορετικά κοινωνικο-πολιτισμικά περιβάλλοντα  ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουμε δίκτυα διεθνών επαφών. Στόχος μας είναι, μέσα από ένα πρόγραμμα που αφορά στην μεταρρυθμιστική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να συμμετάσχουμε ενεργά στην ευρωπαϊκή κοινωνία και να αναπτύξουμε το αίσθημα της ευρωπαϊκής ιθαγένειας και ταυτότητας”.