Σπουδαίοι αθλητές στα σχολεία της Άρτας

Πολλοί και αξιοσημείωτοι Έλληνες αθλητές έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους-μέσω τηλεδιασκέψεων-στις σχολικές μονάδες του Ν. Άρτας τις τελευταίες μέρες.

Δημήτρης Διαμαντίδης, Εβίνα Μάλτση, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Βούλα Πατουλίδου και χτες (22/12) Πύρρος Δήμας έχουν μιλήσει στους μαθητές για την πορεία τους στον αθλητισμό και τις θυσίες που χρειάζονται στη ζωή για να φτάσει κάποιος στην κορυφή.

Ο Χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας μέσω της πλατφόρμας Webex, στο πλαίσιο της εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας, φιλοξενήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό σχολείο Άρτας, ακολουθώντας το Δημοτικό σχολείο Άνω Καλεντίνης και ταυτόχρονη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων Αγίου Σπυρίδωνα, Αγίων Ανάργυρων, Γραμμενίτσας, Κωστακίων και Χαλκιάδων.

Τα παιδιά «βομβάρδισαν» τον Χρυσό Ολυμπιονίκη με ερωτήσεις για την καριέρα του, τις συμμετοχές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μετάλλιά του, τους φόβους και τις απογοητεύσεις του, τη διαχείριση της μεγάλης φήμης και αναγνώρισης που απέκτησε αλλά και την ενασχόλησή του με την πολιτική και εκείνος τους απάντησε σε όλα δίνοντάς τους παράλληλα συμβουλές για το σχολείο, επισημαίνοντας την αξία της μόρφωσης και της καλλιέργειας και τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού.

Σε αυτή τη διαφορετική συγκινητική Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη η οποία αφού ευχαρίστησε τον Πύρρο Δήμα για την προσφορά του στον αθλητισμό και τη χώρα, δήλωσε συγκινημένη που είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε και συντόνισε ο εκπαιδευτικός ΠΕ11 Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, τονίζοντας στα παιδιά το προσωπικό παράδειγμα του Πύρρου Δήμα και επεσήμανε τον αυθορμητισμό, την ταπεινότητα και την σεμνότητά του. Χαρακτηριστικά που είναι καλό να μας συνοδεύουν μια ζωή. Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλές γιορτές και υποσχέθηκε να επισκεφτεί τα σχολεία της περιοχής μαζί με τον Πύρρο Δήμα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.