Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά

0
21

Για «εγκληματική αμέλεια» από τη μεριά της εταιρείας «Ήπειρος» όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας στο εργοστάσιο κάνουν λόγο οι δικηγόροι της οικογένειας του νεκρού εργάτη, Χρήστου Ζορμπά στην Άρτα.

Τις σοβαρές καταγγελίες έκαναν σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε  στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, παρουσία του προέδρου του, Γιώργου Αλιφτήρα. Οι δικηγόροι Εύη Συγίζη, Όλγα Τσουμάνη και Θανάσης Καμπαγιάννης ευχαρίστησαν όσους στηρίζουν την οικογένεια στον αγώνα που δίνει για να διαλευκανθεί ο θάνατος του 29χρονου Χρήστου, ενώ τόνισαν ότι αυτή η μάχη θα δοθεί μέχρι το τέλος.

Σήμερα, οι τρεις δικηγόροι μαζί με την οικογένεια υπέβαλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας προς κάθε υπεύθυνο, σύμφωνα με τον Νόμο, του εργοστασίου για παραβίαση του ποινικού κώδικα σε ότι αφορά τα μέτρα ασφάλειας και προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες «για την ανθρωποκτονία του Χρήστου», όπως αναφέρει ρεπορτάζ του arta2day.gr.

Νωρίτερα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και με την παρουσία συγγενών και φίλων του 29χρονου Χρήστου, οι τρεις δικηγόροι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας έκκληση στους συναδέλφους του Χρήστου, αλλά και σε όλους όσοι ενεπλάκησαν στο τραγικό συμβάν, να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

Επίσης, ζήτησαν με εισαγγελική παραγγελία όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια για να κάνει αυτοψία και να μελετήσει όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται. «Θα απευθυνθούμε στην Εισαγγελία με υπόμνημα για να προσέλθουν και να καταθέσουν μάρτυρες» τόνισαν οι τρεις δικηγόροι, ενώ τόνισαν: «Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη και αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο την οικογένεια του Χρήστου αλλά και κάθε εργαζόμενο». Σημείωσαν ακόμα ότι υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας πριν ακόμη γίνει αυτοψία και εκδοθεί πόρισμα, δημόσια, βάσει αυτήκοων μαρτύρων, δήλωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Αυτός ήταν ο λόγος της παρέμβασης που ακολούθησε από τους δικηγόρους «για να φθάσουν τα μηνύματα εκεί που έπρεπε» σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η καμπάνια που έχει ξεκινήσει με ψηφίσματα από σωματεία, Ομοσπονδίες και συνδικαλιστές που απαιτούν να διαλευκανθεί ο θάνατος του 29χρονου Χρήστου. Σύμφωνα με την οικογένεια, τα τελευταία ψηφίσματα προέρχονται από: την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας), Σωματείο Εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ, από τον Σύλλογο Δασκάλων «Παρθενώνας» κ.ά. με την υπόθεση να έχει πάρει πανελλαδική διάσταση.