Οριστική λύση στον τρόπο εξόφλησης των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (7-11-2022)  αποφασίστηκε η καταβολή σε τρεις δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται μαζί με όλους τους τόκους, ρυθμίζοντας έτσι τον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων παλαιότερων ετών, για τις καθαρίστριες.

Ειδικότερα, στις 30 Νοεμβρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση, ποσού 53.000, θα ακολουθήσει η δεύτερη δόση και το 1/3 του κεφαλαίου μέχρι τις 30 Απριλίου και η τρίτη δόση στις 30 Αυγούστου 2023.

Στην τοποθέτησή του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρ. Σιαφάκας, ανέφερε: «Η πρόταση μας ήταν ίδια με την αρχική μας εισήγηση για το θέμα της εξόφλησης των δεδουλευμένων. Ήταν μια παλαιά οφειλή πριν το 2010 που ο Δήμος μας μερίμνησε και τακτοποίησε δαπανώντας συνολικά 123.000 αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους».

Ο δε  Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε: «Οι καθαρίστριες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν αναφαίρετα δικαιώματα. Εμείς ούτε τα υποτιμάμε, ούτε κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε. Άλλοι είναι αυτοί που ενώ δημιούργησαν χρέη, σήμερα παριστάνουν ότι είναι στο πλευρό τους. Άλλοι είναι αυτοί που επί χρόνια δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουν οι καθαρίστριες. Έχει και o λαϊκισμός τα όρια του.

Από εκεί και πέρα, όταν μια απόφαση φτάνει στο εφετείο είναι ο νόμος του κράτους που αποφασίζει τι θα γίνει και όχι του κάθε δήμαρχου. Είναι δικαίωμα αυτών των ανθρώπων και είναι υποχρέωση των Δήμων να πληρώσουν όσο παλιές και αν είναι οι οφειλές. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουμε βρει οφειλές ακόμη και από το 1998. Όμως θα βρούμε τον τρόπο να εξοφληθούν όλοι μέχρι το τέλος του έτους».