Έπεσαν οι υπογραφές για παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα»

Όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράφηκε τη Δευτέρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης της αιτούμενης έκτασης από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Μετά την υπογραφή της Κ.Υ.Α., θα ακολουθήσει η υπογραφή του συμβολαίου μεταξύ περιφέρειας Ηπείρου και Ταμείου Εθνικής Άμυνας, και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου διοικητηρίου που στερούνταν η πόλη της Άρτας.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που η υπόθεση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα της Άρτας ολοκληρώθηκε στο πρώτο και βασικό της σκέλος. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη κατάληξη με εκείνης του στρατοπέδου “Δούκα” (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) της Πρέβεζας, για λόγους που δε χρειάζονται τώρα ανάλυση.
Αυτή είναι όμως μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την ισχυρή πολιτική βούληση που υπήρξε την τρέχουσα περίοδο, ώστε να δοθεί τέλος στη χρονίζουσα αυτή εκκρεμότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και προσθέτει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ήτοι τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, τους υπουργούς που υπέγραψαν την Κ.Υ.Α., την ηγεσία του Τ.ΕΘ.Α. ιδιαίτερα όμως τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του οποίου ήταν καθοριστική η συμβολή ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια. Η ημέρα που η Άρτα θα αποκτήσει σύγχρονο διοικητήριο, αντάξιο της ιστορίας της και λειτουργικό ως προς την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, πλησιάζει και από την πλευρά της η περιφερειακή αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι κατασκευαστικές εργασίες».