Χορηγία 200 δέντρων από την Ι.Ο.Ν. στον Δήμο Αρταίων

Διακόσια (200) νέα δένδρα εξασφάλισε ο Δήμος Αρταίων  μετά από χορηγία της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, εθελοντές και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, προχώρησαν στη φύτευση 200 μεγάλων δενδρυλλίων το Σάββατο 7 Μαϊου 2022, συμβατά με το οικοσύστημα της περιοχής.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος  Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Νίκος Λιόντος, ο Διευθυντής της εταιρείας Ι.Ο.Ν.,  κ. Γιάννης Λιόντος, η Κοινωνική Λειτουργός της εταιρείας Ι, .Ο.Ν. κα. Aλεξία Τσιούγκου,  και στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου.

Κατά τη δενδροφύτευση, ο Διευθυντής της Ι.Ο.Ν., κ. Γιάννης Λιόντος, τόνισε πως: «Η εθελοντική περιβαλλοντική δράση της εταιρείας μας και των εργαζομένων του εργοστασίου της Άρτας, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της σοκολατοβιομηχανίας μας, αλλά και στην ειλικρινή διάθεση των εργαζομένων να προσφέρουν στον τόπο που ζουν. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που γινόμαστε συμμέτοχοι στην προσπάθεια η Άρτα να ομορφύνει ακόμη περισσότερο».

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Παντελής Κωλέτσος ανέφερε ότι  «Η ενέργεια αυτή αντανακλά την βούληση του Δήμου μας να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, όλους τους διαθέσιμους πόρους προκειμένου να δημιουργούμε έργα μικρότερης και μεγαλύτερης κλίμακας για το καλό της πόλης».

Η πρόθεση του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη, κινείται έτσι ώστε το Παραποτάμιο Πάρκο να αποκτήσει μια πιο «αυτόνομη» παρουσία, με δικό του λογότυπο και δικό του σχέδιο δράσεων, να μπορεί να υποδεχθεί χορηγίες και να προχωρά σε συνέργειες με ιδιώτες και άλλους φορείς που θέλουν να προσφέρουν.

Μάλιστα, σύντομα, ο Δήμος σχεδιάζει να απευθυνθεί με επιστολή και προσωπικές συναντήσεις του Δημάρχου σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, ζητώντας και αυτά να συνδράμουν, ώστε η Άρτα να αποκτήσει ένα πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.