15χρονος μαθητής στην Άρτα έμεινε παράλυτος από ξυλοδαρμό συμμαθητή του

Αδιανόητο περιστατικό διαδραματίστηκε σε σχολείο της Άρτας, όπου ένας 15χρονος μαθητής έμεινε παράλυτος, καθώς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, ύστερα από ξυλοδαρμό συμμαθητή του στο σχολείο.

Ο νεαρός μαθητής, αφού αρχικά δέχθηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από τον συμμαθητή του, στη συνέχεια του έκανε κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου. Το παιδί κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας.

«Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί εν ώρα σχολείου. Νοσηλεύτηκε την Παρασκευή και φύγαμε το Σάββατο για το σπίτι μας, με οδηγίες πως εάν ο Βαγγέλης έχει την οποιαδήποτε ενόχληση να επιστρέψουμε. Την Κυριακή που επιστρέψαμε πάλι στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική για να δούμε εάν μπορούμε να φύγουμε για άλλο νοσοκομείο» περιέγραψε η μητέρα του 15χρονου στο MEGA. «Το βράδυ της Παρασκευής μας κράτησαν μέσα, για να δουν πως θα εξελιχθεί. Το βράδυ συνήλθε, περπάτησε κανονικά, δεν είχε ενόχληση. Το ίδιο και το Σάββατο το πρωί. Οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μας έδιωξαν για το σπίτι, αλλά με οδηγίες. Τα ξημερώματα (σ.σ: της Κυριακής) προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και άρχιζε να παραλύει. Δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί όμως με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του» πρόσθεσε.

Το παιδί μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο της Άρτας και από εκεί στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ισχαιμικό επεισόδιο.

Οι γονείς κατήγγειλαν πως ο εκπαιδευτικός που συνόδευσε τον 15χρονο στο νοσοκομείο δεν ενημέρωσε σωστά τους γιατρούς, καθώς τους είπε μόνο για το χτύπημα στο κεφάλι με την μπάλα. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην ελλιπή επιτήρηση κατά τη διάρκειά του διαλείμματος.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ΕΔΕ και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα. Η ΕΛΜΕ Άρτας με ψήφισμα εκδήλωσε τη στήριξή της στους καθηγητές του σχολείου και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχουν πειθαρχικού τύπου διαδικασίες και διώξεις εναντίον των καθηγητών «με αφορμή γεγονότα της καθημερινής σχολικής ζωής».